Dom > Novosti > Sadržaj
Kako spasiti nesreću liftu
- Mar 19, 2018 -

1. Držite mirne i udobne ljude koji su zajedno zarobljeni da objasne da ne postoji opasnost. U liftu se neće ispustiti slot za lift. Ulaz za dizanje ima sigurnosni uređaj protiv pada koji će čvrsto držati šinu na obe strane lifta, a sigurnosni uređaj neće propasti.

2, korištenje alarma ili interfona, mobilni telefon za pomoć, ukoliko nema alarmne zvonce ili interfona, kada telefon ne uspije, može pobijediti vikanje vrata ili skinuti cipele da pobjegne, odmah zatražiti da pronađe nekoga za spašavanje .

3. Ako ne možete odmah da pronađete mehaničar lifta, pozovite spoljne ljude da pozovete vatrogasca. Vatrogasci obično visu na liftu ili ga objesite do najbližeg sprata, a zatim otvaraju vrata. Čak i ako dođe do nestanka struje, vatrogasac može da visi liftom pomoću priručnika.

4. Ne izlazi iz lifta sami ako nema obučenih spasilaca napolju.

5, ne pokušavajte da silom otvorite vrata lifta, čak i ako se možete otvoriti, možda neće doći do vrata, otvoriti vrata kapije da pobegne i sigurno ne. Spoljni zid masti za lift može prouzrokovati klizanje.

6, ako plafon lifta ima izlaz u slučaju nužde, ne ispuštaj se. Izlazna ploča se jednom otvorila, sigurnosni prekidač čini dizalo nepomično. Međutim, ako se slučajno isključi izvozna tabla, dizalo bi iznenada moglo da počne da bude van ravnoteže, u tamnom podzemnom liftu, kablovi za dizanje mogu se spustiti, ili da se krenu na mast i slipaju sa gornjih nadole, podizaju.

7. Liftovi, zarobljeni u poslovnoj zgradi noću ili tokom vikenda, ne smeju se približavati liftu za nekoliko sati ili čak i dana. U ovom slučaju najsigurnija stvar je da se smirite i sačekate pomoć. Najbolje je izdržati glad, žed, muggy, zadržati svoj život, slušati spolja, ako pešak prolazi kroz pokušaj da privuče njegovu pažnju. U suprotnom, sačekajte dok radno vreme ne traži pomoć.